Anatomie voor yogateachers

Anatomie voor yogateachers

Details

Datum:
14-02-2016

Duur:
4 middagen van 13.00 - 17.00

Docent(en):

Prijs:
€199

Over Anatomie voor yogateachers

In deze workshops gaan we dieper in in op o.a. de anatomie van houdingen en het effect dat houdingen kunnen hebben zowel fysiek als mentaal. Ook kijken we naar veel voorkomende blessures en problemen en hoe yoga een rol kan spelen bij behandeling en preventie van deze problemen. We benaderen 4 onderwerpen vanuit de anatomie, de yogafilosofie van de chakra's.

Onderwerpen
zondag 14 februari - rug
zondag 20 maart - bekkenbodem en core
zondag 10 april - schouders en polsen
zondag 1 mei - heupen en voeten

Locatie: Yoga Point Woerden, In centrum: Health and More, Pompmolenlaan 26, Woerden
Tijden: 13:00 tot 17:00
Kosten: 199 euro voor alle 4 de workshops (64 euro per workshop). De dagen zijn dus ook los te bestellen!

Reserveren
Je kunt deze workshop(s) reserveren via de webshop van Yoga Point.

Over Manja:
Nadat ik een paar jaar geleden begon met yoga wist ik al vrij snel dat ik een opleiding wilde doen. Ik wilde meer achtergrond en meer leren. Nu merk ik, hoe meer ik leer, hoe meer er te leren valt, je bent nooit klaarInterne link. Ik ben ooit begonnen omdat ik het een leuke manier vond om wat sterker te worden, om mijn gewrichten op een goede manier te stabiliseren, het was de enige ‘sport’ die ik kon volhouden. Ik heb zoveel geleerd over het lichaam, ik heb veel beter zicht op hoe het lichaam in elkaar zit, hoe het beweegt, hoe het werkt, de biomechanica maar ook de connectie van lichaam en geest. Hoeveel rust het je kan geven en wat voor effect de ademhaling op je heeft. Ik vind het leuk om anderen dit ook te laten ervaren. Naast yogadocent ben ik ook fysiotherapeut en het valt me altijd op hoe weinig kennis mensen hebben van hun eigen lichaam. Daarom gebruik ik altijd veel yoga in mijn behandelingen, een stukje bewustwording is erg belangrijk. 

Over Loes:
Ik ben altijd al met bewegen en het delen van kennis bezig geweest. Eerst met dans en mijn opleiding tot leerkracht. Later ben ik ook les gaan geven in dans, pilates, aerobics. En toch was het nooit echt compleet, miste ik de rust en de ruimte die ik bijvoorbeeld wel vond als ik wandelde in de ruige natuur van Schotland.
Bij yoga viel alles op zijn plek en was voor mij gevoel de cirkel rond. Het fysiek bezig zijn, Het uit je hoofd en bij je gevoel komen, het delen van je passie en kennis en de rust en ruimte in lichaam en geest. Ik ben al vrij snel gaan lesgeven, en merkte dat in de lessen alles bij elkaar kwam. En natuurlijk wilde ik meer, meer verdieping voor mezelf, meer kennis en inspiratie om te delen. 
Dus na mijn basisopleiding vervolgde de 200 uurs opleiding, zwangerschaps docent opleiding, anatomie vervolg opleiding, verdiepingscursus begeleiden, vervolg opleiding pilates, aerial yoga opleiding en begin ik binnenkort aan een Yin yoga opleiding.
Met veel plezier geef ik les in mijn studio: Yoga Point Woerden, organiseer ik workshops, ontwikkel ik cursussen en geef ik les aan de Yoga Docent Opleiding van Yoga Point.
Het energie lichaam en de chakra's hebben me altijd enorm geïnspireerd en ik geef al langere tijd workshops over de chakra's soms in combinatie met systemisch werk en groepsopstellingen.

Andere opleidingen en cursussen