500 uur Hatha Yoga

500 uur Hatha Yoga

Details

Datum:
07-01-2017

Duur:
9 maanden

Docent(en):
Miluše van de Kant

Prijs:
€2150

Over 500 uur Hatha Yoga

1. Basisopleiding Hatha/ 100 uur
2. Vervolgopleiding Hatha/ 100 uur
3. Verdiepingsopleiding Hatha/ 300 uur


Verdiepingsopleiding (van 200 naar 500 uur):
Deze 300-uurs gevorderden opleiding is een verdiepingsopleiding die aansluit op (bijna) elke vooropleiding van 200 uur. Samen tellen ze als complete 500 urige opleiding.

Deze beroepsopleiding biedt de cursist de beginselen en technieken van yoga door deze verder gevorderd en meer gedetailleerd en/of subtieler te onderwijzen. Deze verdiepingsopleiding stelt cursisten in staat om te leren met meer inzicht, ervaring en vaardigheid dan redelijkerwijs van een 200-uurs opleiding kan worden verwacht.


Inhoud
De opleidingsuren zijn ingedeeld in de volgende educatieve categorieën:

1. Technieken, training en praktijk
Analytische training en begeleide praktijk in leren en beoefenen van asana’s, pranayama, kriyas, zingen, mantra, meditatie en andere traditionele yoga-technieken. Dit materiaal zal een beter begrip en ervaring bevorderen ten opzichte van de inhoud van een 200-uurs opleiding.

2. Yoga filosofie, levensstijl en ethiek voor yogadocenten
Verdere en diepere studie van yoga filosofieën en traditionele teksten (zoals Yoga Sutras, Hatha Yoga Pradipika en Bhagavad Gita) dan wat werd opgenomen in de 200-uurs opleiding.

3. Practicum
Elke cursist zal in de praktijk lesgeven en assisteren, observeren, feedback geven en ontvangen.

4. Anatomie en fysiologie
Omvat de studie van subtiele anatomie en de samenhang van lichamelijke systemen,  adem, organen, gezonde bewegingspatronen en contra-indicaties. Verruiming van begrip van energie anatomie en fysiologie (chakras, nadis, koshas).

5. Vakdidactiek
Lesgeefstijlen en kwaliteiten van een leraar komen in brede zin aan bod. Principes van demonstratie, observatie, assisteren en corrigeren tijden het lesgeven. Taal- en stem gebruik. Communicatie vaardigheden, groepsdynamiek en specifieke behoeften van individuen, time management en de vaststelling van prioriteiten en grenzen. 

6. Chakrapsychologie
Deze specialisatie vormt de rode draad door de gehele opleiding. Gedurende de opleiding worden alle chakras doorlopen, waarbij wordt ingegaan op blokkades, hoe deze zich kunnen tonen en wat daaraan gedaan kan doen met yoga, pranayama, meditatie, yantras, mantras en andere manieren. 

Doel van de opleiding
De nadruk van de Yogadocent verdiepingsopleiding ligt op individueel leren en het begeleiden van anderen. De integratie van de yogabeginselen en filosofie in de ruimste zin in zowel de praktijk van het lesgeven als in het dagelijks leven. De cursist krijgt alle ruimte om zich persoonlijk te ontwikkelen en zijn of haar eigen lesgeefstijl te ontdekken en te verdiepen. Daarnaast wordt gebouwd aan fundamentele eigen beoefening en studie.


Toelatingseisen
De cursist moet een yogaopleiding van minimaal 200 uur succesvol afgerond hebben. Het maakt niet uit of de vooropleiding een hatha- ashtanga-, power-, yin yoga of andere stijl is en waar of wanneer deze behaald is. In de diversiteit vinden wij de eenheid, namelijk yoga. Ervaring met lesgeven is gewenst, maar niet vereist. 

Gedurende de periode van de Yogadocent Verdiepingsopleiding wordt een bereidheid verlangd een strengere oefendiscipline te volgen en enkele leefregels ten aanzien van voeding, hygiene en levensstijl. De cursist heeft een actieve rol door eigen ervaringen in de brengen en dat wat hij observeert bij anderen.

Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift is een vereiste.  Delen van het te bestuderen materiaal kan in het Engels aangeboden worden.

Yoga Alliance
De Yogadocent Verdiepingsopleiding biedt een 300 uur durende opleiding die voldoet aan de normen voor gevorderde studie zoals gesteld door de Yoga Alliance. Het 300-uurs geavanceerde programma wordt aangeboden naast het fundamentele 200 uur durende programma. Een leraar die zowel een RYS 200 training* en een RYS 300 training met succes heeft afgerond komt in aanmerking voor registratie als RYT 500* bij Yoga Alliance.

* (RYS) Registered Yoga School  / (RYT) Registered Yoga teacher 

Studiebelasting
Aantal lesuren in de fysieke aanwezigheid van een lid van Yogadocent opleiding zal minimaal 270 uur omvatten. De overige uren van leren vindt plaats buiten de vastgestelde gezamenlijke bijeenkomsten.

De niet-contacturen omvatten een toegewezen deel van het curriculum en kunnen bestaan uit:

  • huiswerkopdrachten
  • lezen en studeren
  • audio-, video- of internetmiddelen op yoga-gerelateerde onderwerpen
  • schriftelijke opdrachten en examen

Kosten verdiepingsopleiding (300 uur)
€ 2.150,00 excl. 21% BTW

Betaling in termijnen is mogelijk (aangeven op het inschrijfformulier).

Data
Start in januari 2017. Definitieve data worden spoedig bekend gemaakt.


Klik hier voor een inschrijfformulier (PDF).

Voor meer vragen kun je contact opnemen met Miluse van de Kant: 06 4738 3108 of
gebruik het contactformulier.

 

 

 

 

Andere opleidingen en cursussen