100 uur Hatha Yoga

100 uur Hatha Yoga

Details

Datum:
23-01-2016

Duur:
4 maanden

Docent(en):
Kim Bakker (Surjan Kaur)
Harmke Bekkema
Loes Chris Mackenzie

Prijs:
€759

Over 100 uur Hatha Yoga

1. Basisopleiding Hatha/ 100 uur
2. Vervolgopleiding Hatha/ 100 uur

3. Verdiepingsopleiding Hatha/ 300 uur


De Basisopleiding van Yoga Docent Opleiding (100 uur) start 2 keer per jaar; begin september en eind januari.

Omdat je vaak aan het begin van een opleiding nog niet weet of de gekozen richting wel de juiste is, hebben wij ervoor gekozen om de opleiding van 200 uur in twee delen te splitsen. Zodoende kun je in het eerste deel ruiken en proeven aan de wereld die achter de yoga ‘verborgen’ ligt. Maar er zijn bijvoorbeeld ook veel mensen die geïnteresseerd zijn in de achterliggende gedachten, ideeën en filosofieën zonder yogadocent te willen worden. Daarom deze unieke, korte en compacte opleiding! Je leert de belangrijkste elementen van de menselijke anatomie gekoppeld aan yogahoudingen. Je maakt kennis met de filosofie van Bhakti Yoga en de Yoga Sutra’s van Patanjali. De basis van de Ayurveda en haar relatie met yoga. Én ongeveer 50 basishoudingen die we ‘uitpluizen’ zodat je ze kunt doceren, de deelnemers in je les leert observeren en waar nodig mensen leert begeleiden op een veilige en verantwoorde manier.

Tijdens de opleiding maak je kennis met verschillende yogastijlen. Het is uiteindelijk mogelijk om je eigen stijl te kiezen; dit kan meer dynamisch zijn of juist een meer rustige vorm van yoga. De docenten die verbonden zijn aan de opleidingen adviseren je bij deze keuze.

Na 12 lesdagen en het positief afsluiten van het theorie-examen vindt een stageperiode en het praktijkexamen plaats. Je observeert een les, je assisteert een les en je geeft een keer een (hatha) yogales. Wanneer je deze drie onderdelen voldoende hebt volbracht behaal je het Hatha Yoga Basic Teacher Training diploma. Daarmee kun je al lesgeven maar sta je aan het begin van een nieuw te bewandelen pad. Het is vergelijkbaar met het behalen van je rijbewijs. Door het vaak te gebruiken wordt je aldoende wijzer, handiger en vaardiger.

De basisopleiding kost € 759,00 exclusief 21% BTW. Inclusief syllabus, stage, examen en (indien nodig) her-examen. Wanneer je examen wilt doen door middel van het inleveren van een examen-DVD berekenen wij 35,00 euro (ex btw) beoordelings-kosten.

Ook wij vinden dat als je écht yogadocent wilt worden (zijn), dat je dan een opleiding van 200 uur nodig hebt. En zelfs daarna houdt het leren nooit op: de beste yogadocent zal altijd leerling blijven! Kijk voor informatie en data bij 200 uur Hatha Yoga. Alleen het volledige 200 urige programma wordt gecertificeerd door Yoga Alliance.

Klik hier voor meer informatie over lestijden, lesmateriaal en examen-eisen voor de opleiding met startdatum 23 januari 2016 (PDF).
*** De opleiding van 23 januari is VOL. Data voor de volgende opleiding (september 2016) worden snel bekent gemaakt. Je kunt je al wel inschrijven.***

Klik hier voor het inschrijfformulier (PDF).

 

Andere opleidingen en cursussen